Študenti sa cez literárnu súťaž posadia do kresla primátora mesta

06.05.2010 Prešov

Vranov nad Topľou 6. mája (TASR) - Čo by som robil, ak by som bol primátorom mesta, je otázka, ktorú si v týchto dňoch kladie viacero študentov vranovských stredných škôl, ktorí majú záujem o zmenu pomerov na území svojho mesta.
Svoje návrhy, názory či pripomienky k chodu miestnej samosprávy môžu odprezentovať prostredníctvom literárnej súťaže, ktorú pre nich pripravil magistrát v spolupráci s Hornozemplínskou knižnicou vo Vranove nad Topľou.
Ambíciou literárnej súťaže s názvom Keby som bol primátorom je prebudiť u študentov stredných škôl záujem o veci verejné. \"Mnoho z námetov či názorov, ktoré nám zašlú študenti vo forme rôznych literárnych žánrov, sa v budúcnosti môžu pretaviť do reality a stať sa prínosom pre naše mesto, \" uviedla pre TASR jedna z členiek poroty pripravovanej súťaže Eva Kottulová z Hornozemplínskej knižnice. O úrovni jednotlivých prác budú podľa nej rozhodovať aj pedagógovia, zástupcovia magistrátu, novinári a domáci autori, ktorí dosiahli úspechy na predchádzajúcich literárnych podujatiach.
Každý žiak strednej školy, ktorý chce svojím názorom motivovať zástupcov samosprávy k zmene či zlepšeniu životných podmienok na území mesta, môže zaslať Hornozemplínskej knižnici iba jeden súťažný príspevok maximálne v rozpätí troch strán, a to do 30. júna 2010. Zo všetkých sa nakoniec vyberie víťazný projekt, ktorý získa vecnú cenu. \"Boli by sme naozaj radi, keby sa posolstvo najlepšie ohodnotenej práce zároveň stretlo s priaznivou odozvou zo strany vedenia mesta, \" uzavrela Kottulová.
Meno víťaza literárnej súťaže bude vyhlásené v rámci septembrového kultúrneho podujatia s názvom Vranovské dni pri príležitosti 740. výročia prvej písomnej zmienky o meste Vranov nad Topľou.
 

Vyberte región

mark